BlijburgBlijburgBlijburgBlijburgBlijburgBlijburgBlijburg

Blijburg

Blijburg aan zee. Adres: Pampuslaan 501 - 1087 HP - Amsterdam. Reserveren: 020 416 0330.
Facebook

Toezicht & veiligheid

BlijburgBlijburgBlijburgBlijburgBlijburg

Strandwacht


Het strand van IJburg wordt beheerd door Stadsdeel Oost. Het strand is voorzien van een strandinrichting met openbare toiletten en ballenlijn. Toezichthouders van Baumgart Security Services verlenen EHBO-hulp. Er is zwemtoezicht aanwezig van 10.00 tot 20.00 uur. De diepe en ondiepe delen zijn gescheiden met een ballenlijn. Binnen de ballenlijn is de diepte maximaal 1.40 meter. Achter de ballenlijn kan de waterdiepte oplopen tot circa 2.5 meter. De diepte wordt aangegeven op de peilschalen bij de ballenlijn.    

Om de kwaliteit van het zwemwater te waarborgen, wordt het water één keer per twee weken gecontroleerd. Het zwemmen is op eigen risico.

In de periode van 1 april tot 1 oktober zijn honden niet toegestaan op het openbare strand. Bij het paviljoen van Blijburg kunnen de vrolijke viervoeters wel weer (aangelijnd) bij ons terecht.

Van ’s ochtends 10.00 tot ’s avonds 24.00 uur dragen de toezichthouders van het Baumgart en/of het stadsdeel zorg voor de veiligheid op en rond het strand.

Stadsdeel Oost maakt zich sterk voor een plezierig, overzichtelijk en veilig zwemstrand waar bezoekers van alle leeftijden prettig en ongedwongen kunnen recreëren.  De zwemtoezichthouders en andere controleurs zorgen er mede voor dat Blijburg een ideaal stadsstrand is voor alle inwoners van Amsterdam-Oost en omstreken.

Strandpaviljoen Blijburg wordt op drukke en mooie dagen bijgestaan door Melrose security.