Live met Joia
26

Live met Joia

zondag 26 november
17:00 - 19:00 uur
border

JOIA wil het intieme van een singer/songwriter combineren met het expressieve van de Nederlandse kleinkunst. Eerlijk en persoonlijk, direct gericht aan jou.
Na jaren gezongen te hebben in een rockband, besluit ze de muziek terug te brengen naar de puurste vorm, de poespas overboord. Met een band waarin expressie, arrangement en vooral dynamiek centraal staat, komt ze dicht bij de luisteraar. Denk aan Lianne La Havas, Jeff Buckley en Wende Snijders.

"Ik ben opgevoed met het idee dat alle emoties er mogen zijn. Zo levendig als ik kan zijn in humor en in fijne dingen, zo kan ik mijmeren in melancholie als alles tegen zit. En dat zijn vaak de momenten dat ik mijn muziek maak."

JOIA speelde eerder op de opening van CS Rotterdam voor koning Willem-Alexander, in het programma Virus op Radio 4 (met Giel Beelen) en was Lions Club Brabants Talent 2013 en finalist in de Music Matters Award.

Een ontwapenend grapje is snel gemaakt op het podium, maar zodra ze een nummer inzet met een stem die doet denken aan Fiona Apple is ze bloedserieus. “De liefde is groter dan hoe we die in deze tijd leven.” Een zangeres met een boodschap. Na een succesvolle crowdfunding campagne op voordekunst zal Joia in mei 2017 haar debuut-album 'Living It Now' uitbrengen. Joia studeerde af met een 9 aan Codarts, releasde haar videoclip Silver Plate in de Doelen, maakte de mini-documentaire ‘Anders anders’, en schitterde in Paradiso als Finalist van de Grote Prijs van Nederland 2016.

Joia is:
Joia Rath
Younes Kadri
Joachim van Marrewijk
Maarten Augustijn
Joram Bemelmans

Back Back