Olaf's Keus: serie jazz pianisten met Mike del Ferro Olaf's Keus: serie jazz pianisten met Mike del Ferro
1

Olaf's Keus: serie jazz pianisten met Mike del Ferro

zondag 1 april
16:30 - 19:30 uur
border

Een hartverwarmende serie waarbij Olaf Nederlandse jazzpianisten uitnodigd.

Mike del Ferro (piano) heeft een exclusief contract getekend voor 10 cd's bij Challenge Records International, een serie cd's genaamd "Songs inspired by wandering the Globe", die gebaseerd zijn op zijn reizen.
Mike del Ferro is de zoon van operazanger Leonardo del Ferro (1921-1992) die onder meer met Maria Callas en Leonard Bernstein samenwerkte. Tevens was Leonardo del Ferro de ontwikkelaar van de beroemde anti-stottertherapie de "del ferro methode".
Mike begon op 9 jarige leeftijd met klassiek piano. Rond zijn 17e maakte hij de switch naar jazz en wereldmuziek en in 1990 studeerde hij cum laude af op het Amsterdams Conservatorium. Ook studeerde hij arrangeren en compositie bij Bob Brookmeyer in Keulen.

In 1989 won hij drie grote prijzen; de eerste prijs (een vleugel) op het Nationale Pianoconcours Lichte Muziek in Rotterdam en de solistenprijs van the International een Internationaal Jazzconcours in Tsjechië. In 2009 ontving hij de Kiwani's Jazz Award.

Mike del Ferro heeft inmiddels samengewerkt met onder meer Toots Thielemans, Branford Marsalis, Jack DeJohnette, Randy Brecker, Oscar Castro Neves, Deborah Brown, Erik Truffaz, Jorge Rossy, Scott Hamilton, Richard Galliano, Thijs van Leer (Focus), Harold Land, Jan Akkerman, Norma Winstone, Benny Bailey, Candy Dulfer, Trijntje Oosterhuis en vele anderen. Ook hij heeft inmiddels op tientallen CD's meegespeeld, variërend van Dixieland tot Wereldmuziek.

Phaedra Kwant is bassiste, zangeres, componist en tekstdichter. Zij leidt haar eigen jazzband 'Phaedra', poptrio 'McChicks' en maakt deel uit van diverse andere bands zoals de 'Nederpop All Stars'. Zij is een veelgevraagd freelance musicus in de pop-, jazz- en theaterwereld en werkte onder andere met Claudia de Breij, Veldhuis & Kemper, Krystl, 3J's, Hans Vermeulen, Ryan Shaw, Debbie Sledge, Frederique Spigt, Leoni Jansen, Izaline Calister, Ellen ten Damme, Hans Vandenburg en Mike del Ferro. Zij tourde in landen als Japan, Senegal, Oekraïne, Italië, Rusland, Griekenland, Spanje, Nederlandse Antillen en Amerika en maakte deel uit van de Dutch Jazz Expeditions naar India en Thailand.
Phaedra studeerde basgitaar met bijvakken contrabas, zang en compositie aan het Conservatorium van Amsterdam en werd in 2004 de eerste vrouwelijke Master of Music Basgitaar van Nederland. Zij schrijft voor het vakblad 'De Bassist' en is endorser van Aguilar Amplification en Kala U-Basses. Ze is regelmatig gastdocent op verschillende conservatoria, werkt als voice-over en kreeg schrijfopdrachten van oa. de Koninklijke Familie.
Phaedra bracht de solo-albums ' Too Much In Store' (2009) en 'Still Listening' (2013) uit en speelde met haar eigen jazztrio in Japan en de Verenigde Staten. In 2016 werd Phaedra door de lezers van het blad 'De Gitarist' verkozen tot Beste Jazz/fusionbassist van de Benelux.

Olaf Keus (drums) is geboren in Amsterdam. Hij heeft het conservatorium gedaan in Amsterdam en in Rotterdam en de Conjuncto Folclorico National in Cuba. Hij heeft verder zijn drum en percussie vaardigheden geleerd in Afrika, Noord Amerika en Brazilië. Hij programmert verder een vaste avond o.a. in het kunstenaarsdorp Ruigoord en het theater Munganga.

Bezetting:
Mike de Ferro - Piano
Phaedra Kwant - Bass en zang
Olaf Keus - Drums

Back Back