Olaf's Keus: Serie Jazzpianisten met Rinus Groeneveld
4

Olaf's Keus: Serie Jazzpianisten met Rinus Groeneveld

zondag 4 maart
16:30 - 19:30 uur
border

Een hartverwarmende serie waarbij Olaf Nederlandse jazzpianisten uitnodigd.

Rinus Groeneveld (saxofoon) In 1969 woonde Rinus Groeneveld een concert van saxofonist Dexter Gordon in Paradiso in Amsterdam bij. Hij was die avond zo onder de indruk geraakt dat hij de volgende dag meteen besloot er zelf ook een tenorsax te kopen. Rinus is een “selftaught blues klootzak” en speelde met veel bluesy jongens, waaronder Little Willie Littlefield, Mose Allison en Eddie C. Campbell.

Hij kreeg in 1985 landelijk bekendheid toen de lezers van “De Volkskrant” hem als de beste Nederlandse saxofonist verkozen. Rinus heeft een vol en rijk geluid, maar hij kan mellow als goed, dat is waarom hij is tegenwoordig één van de beste saxofonisten van Nederland, een ‘muzikant muzikant par excellence “.
Groeneveld zet een hartverscheurende ballad neer die in alles riekt naar Ben Webster. En zoals bekend, zijn het toch de ballads die de mannen van de jongens onderscheiden.

Cajan Witmer (piano) studeerde in 1989 af aan het Conservatorium van Rotterdam. Sinds 2005 is hij docent aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. De afgelopen 25 jaar speelde Cajan op diverse podia in binnen- en buitenland.
Cajan Witmer is actief als solo artiest en met zijn trio, Witmer Trio.
Daarnaast speelde Cajan met diverse bands en artiesten.

Cees van de Laarse (bas) is een virtuoze bassist en goede zanger. Bekend van Brainbox, speelde jaren met Jan Akkerman en was lid van de begeleidingsband van Herman man Veen en Paul van Vliet. Hij was ook enige tijd bassist van Exception een waar podium dier dus en zeer welkome aanvulling en vriend in Jimmy's Gang

Olaf Keus (drums) is geboren in Amsterdam. Hij heeft het conservatorium gedaan in Amsterdam en in Rotterdam en de Conjuncto Folclorico National in Cuba. Hij heeft verder zijn drum en percussie vaardigheden geleerd in Afrika, Noord Amerika en Brazilië. Hij programmert verder een vaste avond o.a. in het kunstenaarsdorp Ruigoord en het theater Munganga.

Bezetting:
Rinus Groeneveld - Saxofoon
Cees van der laarse - Bass
Cajan Witmer - Piano
Olaf Keus - Drums

Back Back