Over Ons

We heten Blijburg en dat is niet voor niets. Blij- omdat we graag blij zijn en blij maken. Meer nog dan goed doen of perfect zijn. Wij geloven dat je alleen maar blij kan zijn als iedereen blij is. Blij zit in het kleine geluk en blij zit in de grote gedachte dat het voor iedereen beschikbaar wil zijn.
Blij is niet exclusief; blij is inclusief- Burg omdat we een gemeenschap zijn van mensen. Blijburg is ons eigen koninkrijk waar we onze eigen regels maken en waar iedereen welkom is.

Blijburg is een gezellige plek om zowel in de zomer als in de winter te vertoeven en af te spreken.
Het staat bekend als ‘culturele strandidylle’. Een plek waar Amsterdammers uit de buurt en uit de stad samenkomen en elkaar ontmoeten. Het is een plek die vrij is. Waar je naar hartenlust kunt buitenspelen, zwemmen, eten en drinken of voor de heerlijke open haard kan zitten. Maar ook waar je kunt genieten van live muziek, het gesproken woord en verrast wordt door diverse kunst- en cultuurprojecten.

De begane grond van het Paviljoen is ingericht voor strandbezoekers en badgasten. Hier bevindt zich onze snackbar, Schattepatat. Op de begane grond vind je ook de strandwinkel van Hester met prachtig shopwaar uit Bali, dus bespaar jezelf een ticket en scoor hier een unicum. Het winkeltje is van mei t/m september geopend op mooie zomerdagen.

De Makers van Blij ofwel de Blijmakers

Blijburg wordt gedragen door heel veel blije doeners, denkers en makers. Met al hun talenten voor horeca en sfeer kunnen we zowel in de zomer als in de winter mensen een warme gastvrije plek bieden waar je heerlijk kan eten en waar veel goede dingen gebeuren.
 
Ons team
Graham Sydney: chef-kok
Fransje van Soomeren: hoofd banqueting en organisatie
Malou Wong: chef financiële kantoorzaken
Monica Tijm: horecamanager Blijburg

De Kapel 
Emma de Jonge: realisatie en productie
Jeroen Regeer:  realisatie en productie

Creatie - PR - Programmering 
Anne Heijligers: programmering bands en klein geluk
Boris van Vree: creatie, productie, programmering
Suzanne Kouwenhoven: hoofd festivalcoördinatie

Blijburg founder & activist  
Stanja van Mierlo, Directeur Simpel Geluk zag in een opgespoten zandvlakte een strand voor Amsterdam, in een strandtent een broedplaats voor talent en in een kratje een handige kruk. Stanja is creatief visionair en ziet dingen die er nog niet zijn en kan anderen inspireren om door haar ogen mee te kijken. Dat is haar unieke kracht, kunnen dromen én keihard werken en mensen verbinden om als een team van ideeën werkelijkheid te maken.  Ze herkent talent en geeft dat talent graag een podium. Zo is Blijburg vaak genoeg een springplank voor jonge muzikanten (van alle leeftijden). Stanja creëert, inspireert en manifesteert en is opvallend lief voor kinderen en honden.

De aandeelhouders 

  • Arnoud Litjes
  • Frank van Bezooijen
  • Stanja van Mierlo
  • VEC
Blijburg is gerealiseerd met dank aan onze aandeelhouders en investeerders.
Blijburg kent 20 obligatiehouders en drie aandeelhouders, allemaal ondernemers die ons plan zagen zitten en ervoor gezorgd hebben dat Blijburg kon gaan schitteren in de zon.