Recreëren en toezichthouders op het strand

Stadsdeel Oost maakt zich sterk voor een plezierig, overzichtelijk en veilig strand. Het strand van IJburg is een openbare zwemgelegenheid waar overdag toezichthouders zijn, die op mooie dagen helpen het strand veilig, sportief en schoon te houden. De toezichthouders van Oost verrichten ook EHBO en zijn dagelijks aanwezig van 10.00 uur tot 19.00 uur. Bezoekers van alle leeftijden kunnen hier ongedwongen recreëren.

Goed om te weten
Er zijn volleybalnetten waar je gebruik van kunt maken (neem voor de zekerheid je eigen bal mee).
Binnen de ballenlijn is de diepte maximaal 1.40 meter.
De kwaliteit van het zwemwater wordt één keer per twee weken gecontroleerd. Het zwemmen is altijd op eigen risico, ook binnen de ballenlijn. Mocht er iets zijn dan kan je je melden bij de strandwachten. Daar zijn ze voor.

Honden
Van april tot oktober zijn honden welkom op de landtong maar niet bij bij het stukje strand bij de ballenlijn. Dit hondenvrije gedeelte wordt gemarkeerd door een rij van boomstammetjes. Op het andere gedeelte van de landtong kan je zoveel ravotten, spelen en ballen gooien als je wenst.

Hondenregels;
Zorg dat je hond is aangelijnd op het terras en in het Paviljoen van Blijburg.
Zorg dat je viervoeter in de zomermaanden niet op het strand bij het zwemgedeelte komt.
Natte of blaffende honden zijn hier niet welkom.
Ruim hondenpoep op als je het ziet liggen. Zo help je deze prachtige landtong schoon te houden. Agressieve honden & agressieve mensen zijn niet welkom.

Leave no Trace
Help ons het strand schoon te houden. Laat geen plastic of andere sporen na. Ook peuken horen niet op het strand. Afval kun je gescheiden in een van de vele afvalemmers deponeren. Leave no trace is ons motto.